Nagelbijters


Bent u een nagelbijter? Dan kunt ook  u genieten van mooie verzorgde nagels. Samen gaan we kijken naar de juiste behandeling voor u.

De behandeling is afhankelijk van de hardnekkigheid van het bijten en natuurlijk uw wensen.

Bijt u alleen de vrije rand, dan is een 'normale' behandeling van gel, acryl of gelpolish mogelijk.

Bent u een extreme bijter en is een deel van uw nagelbed weggebeten dan is wellicht een arrangement iets voor u.

Hieronder staan een aantal mogelijkheden beschreven voor u als nagelbijter.

Niet extreme nagelbijter


Bijt u alleen als er geen product op uw nagels zit de randjes weg?

In dit geval kunt u kiezen voor gel, acryl of gelpolish met een kleine verlenging.

Een arrangement is dan niet nodig. Het is wel verstandig om de eerste keer na 2 of max 3 weken terug te komen voor een nabehandeling. Uw nagels groeien sneller omdat deze door het bijten steeds weer gestimuleerd worden.


Nagelbijter


Bijt of peutert u meer dan alleen de vrije randen van uw nagels en meestal ook de velletjes? U kunt zich niet beheersen als er ergens een haakje zit? Maar u heeft nog wel een redelijk nagelbed?  Dan bent u een "normale" nagelbijter.

U kunt dan kiezen voor een arrangement of een normale behandeling. Voor een normale behandeling adviseer ik zeker de eerste paar nabehandelingen na maximaal 2 weken te laten doen.

Sommige nagelbijters blijven van hun nagels af als er product op zit. Maar dat is niet altijd het geval. We bespreken dan tijdens de behandeling wat het beste is in uw geval. 


Extreme nagelbijter


Bijt u echt in het leven en heeft u een extreem kort nagelbed? Bijt u daarnaast ook de velletjes. Is de huid rond de nagel en de nagelriem vaak kapot door barsten of bijten? Dan bent u een extreme nagelbijter.

In dit geval raad ik u een arrangement aan.

Hieronder staat beschreven hoe deze er ongeveer uitziet. Bij de eerste afspraak maken we uw arrangement passend.

 

1e behandeling:
Een set kunstnagels. De lengte is afhankelijk van uw nagelbed. Hoe korter het nagelbed, hoe korter de verlenging kan zijn. Als we het meteen te lang zetten zullen de nagels het niet kunnen houden en dus breken. Het nagelbed zal "optisch" worden verlengd met een dekkende (huidskleurige) gel of acryl.
U krijgt na de behandeling een vijl en nagelriemolie mee naar huis. De vijl is voor als u ergens een randje of haakje voelt. Deze kunt u dan zelf wegvijlen voor u de nijging krijgt weer te gaan bijten. Met de olie smeert u elke dag uw nagelriemen in zodat deze soepel worden en blijven. Hierdoor zullen de kunstnagels ook minder snel liften.
2e behandeling:
Na een week komt u terug en gaan we kijken hoe u deze week met nagels heeft ervaren. Heeft u toch gebeten, zijn de nagels goed blijven zitten, of heeft u andere problemen ondervonden. We gaan kijken wat we daar aan kunnen doen. Mocht er al wat gerepareerd moeten worden dan gebeurd dat ook tijdens deze behandeling. Dat u zo snel terug komt is ook een soort "stok achter de deur". Als u de eerste week niet heeft gebeten zult u ook trots op uzelf zijn.
3e en 4e behandeling:
Afhankelijk van hoe het de eerste week is gegaan komt u na 1 of 2 weken terug voor contole net als de eerste week. In deze periode heeft u ook een nabehandeling nodig. De nagels van nagelbijters groeien 3x harder dan van een niet bijter. Dit komt doordat door het bijten de groei meer gestimuleerd wordt. U moet in het begin dus wat sneller terug komen, maar een voordeel is dat uw nagelbed ook sneller zal aangroeien.
5e behandeling:
Weer in overleg kunt u nu na 3 weken terug komen. Mits alles goed gaat. U zult dan voor een nabehandeling komen en natuurlijk bespreken we weer hoe u de weken heeft ervaren zonder mijn "toezicht".
6e behandeling:
Na 3 weken. Uw nagelbed is inmiddels een heel stuk aangegroeid. U zou er nu voor kunnen kiezen om de dekkende kleur te vervangen door een doorzichtige gel of acryl. U zult heel trots zijn op uw eigen nagels die nu tevoorschijn komen. Vanaf nu kunt u ook wat meer lengte houden.
Als u deze stappen met succes door bent gekomen kunt u als "gewone" klant worden behandeld en na ongeveer 3 á 4 weken terugkomen.
Wilt u uw eigen nagels zonder gel of acryl? Dan raad ik u aan om nog een aantal maanden gel of acryl te dragen. Als u de gel of acryl laat verwijderen zullen de nagels de eerste tijd nog slap zijn. U moet dan erg sterk in uw schoenen staan om niet terug te vallen in uw gewoonte. U kunt er dan voor kiezen om over te stappen op manicurebehandelingen.
 
Een bovengenoemd arrangement duurt ongeveer 9 tot 11 weken, maar bestaat uit 6 behandelingen. Tijdens uw eerste afspraak stellen we een op maat gemaakt arrangement samen. Als u het arrangement in één keer vooraf betaald krijgt u 20% korting. Mocht u het arrangement eerder afbreken reken ik de normale prijzen van de behandelingen die u heeft gehad.

 

Meer Foto's