Nagelbijters


Ben je een nagelbijter? Dan kunt ook jij genieten van mooie verzorgde nagels. Samen gaan we kijken naar de juiste behandeling.

De behandeling is afhankelijk van de hardnekkigheid van het bijten en natuurlijk jouw wensen.

Bijt je alleen de vrije rand, dan is een 'normale' behandeling van gel, acryl of gelpolish mogelijk.

Ben je een extreme bijter en is een deel van het nagelbed weggebeten dan is wellicht een arrangement iets voor jou.

Hieronder staan een aantal mogelijkheden beschreven voor jou als nagelbijter.

Niet extreme nagelbijter


Bijt je alleen als er geen product op uw nagels zit de randjes weg?

In dit geval kun je kiezen voor gel, acryl of gelpolish met een kleine verlenging.

Een arrangement is dan niet nodig. Het is wel verstandig om de eerste keer na 2 of max 3 weken terug te komen voor een nabehandeling. Je nagels groeien sneller omdat deze door het bijten steeds weer gestimuleerd worden.


Nagelbijter


Bijt of peuter je meer dan alleen de vrije randen van uw nagels en meestal ook de velletjes? Je kunt zich niet beheersen als er ergens een haakje zit? Maar je hebt nog wel een redelijk nagelbed?  Dan ben je een "normale" nagelbijter.

Je kunt dan kiezen voor een arrangement of een normale behandeling. Voor een normale behandeling adviseer ik zeker de eerste paar nabehandelingen na maximaal 2 weken te laten uitvoeren.

Sommige nagelbijters blijven van hun nagels af als er product op zit. Maar dat is niet altijd het geval. We bespreken dan tijdens de behandeling wat het beste is in jouw geval. 


Extreme nagelbijter


Bijt je echt in het leven en heb je een extreem kort nagelbed? Bijt je daarnaast ook de velletjes. Is de huid rond de nagel en de nagelriem vaak kapot door barsten of bijten? Dan bent u een extreme nagelbijter.

In dit geval raad ik u een arrangement aan.

Hieronder staat beschreven hoe deze er ongeveer uitziet. Bij de eerste afspraak maken we uw arrangement passend.

Let op!!: Heb je wondjes of ontstekingen rondom de nagels, dan kan ik geen kunstnagels plaatsen. Je kunt dan eerst de nagels en nagelriemen verzorgen met dadi oil. Deze is ook bij mij te koop.

 

1e behandeling:
Een set kunstnagels. De lengte is afhankelijk van je nagelbed. Hoe korter het nagelbed, hoe korter de verlenging kan zijn. Als we het meteen te lang zetten zullen de nagels het niet kunnen houden en dus breken. Het nagelbed zal "optisch" worden verlengd met een dekkende (huidskleurige) gel of acryl.
Je krijgt na de behandeling een vijl en nagelriemolie mee naar huis. De vijl is voor als je ergens een randje of haakje voelt. Deze kun je dan zelf wegvijlen voor je de nijging krijgt weer te gaan bijten. Met de olie smeer je elke dag de nagelriemen in zodat deze soepel worden en blijven. Hierdoor zullen de kunstnagels ook minder snel liften.
2e behandeling:
Na een week kom je terug en gaan we kijken hoe je deze week met nagels hebt ervaren. Heb je toch gebeten, zijn de nagels goed blijven zitten, of heb je andere problemen ondervonden. We gaan kijken wat we daar aan kunnen doen. Mocht er al wat gerepareerd moeten worden dan gebeurd dat ook tijdens deze behandeling. Dat je zo snel terug komt is ook een soort "stok achter de deur". Als je de eerste week niet hebt gebeten zal je ook trots op jezelf zijn.
3e en 4e behandeling:
Afhankelijk van hoe het de eerste week is gegaan kom je na 1 of 2 weken terug voor contole net als de eerste week. In deze periode heb je ook een nabehandeling nodig. De nagels van nagelbijters groeien 3x harder dan van een niet bijter. Dit komt doordat door het bijten de groei meer gestimuleerd wordt. UJemoet in het begin dus wat sneller terug komen, maar een voordeel is dat het nagelbed ook sneller zal aangroeien.
5e behandeling:
Weer in overleg kun je nu na 2 of 3 weken terug komen. Mits alles goed gaat. Je zult dan voor een nabehandeling komen en natuurlijk bespreken we weer hoe je de weken hebt ervaren zonder mijn "toezicht".
6e behandeling:
Na 3 weken. Je nagelbed is inmiddels een heel stuk aangegroeid. Je zou er nu voor kunnen kiezen om de dekkende kleur te vervangen door een doorzichtige gel of acryl. Je zult heel trots zijn op je eigen nagels die nu tevoorschijn komen. Vanaf nu kun je ook wat meer lengte houden.
Als je deze stappen met succes door bent gekomen kun je als "gewone" klant worden behandeld en steeds na ongeveer 3 á 4 weken terugkomen.
Wil je je eigen nagels zonder gel of acryl? Dan raad ik je aan om nog een aantal maanden gel of acryl te dragen. Als je de gel of acryl laat verwijderen zullen de nagels de eerste tijd nog slap zijn. Je moet dan erg sterk in je schoenen staan om niet terug te vallen in je oude "bijt" gewoonte. Je kunt er dan voor kiezen om over te stappen op Rubber base of manicurebehandelingen.
 
Een bovengenoemd arrangement duurt ongeveer 9 tot 11 weken, maar bestaat uit 6 behandelingen. Tijdens je eerste afspraak stellen we een op maat gemaakt arrangement samen. Als je het arrangement in één keer vooraf betaald krijg je 20% korting. Mocht je het arrangement eerder afbreken reken ik de normale prijzen van de behandelingen die je hebt gehad.

 

Meer Foto's