Acrylnagels


Acryl bestaat uit een poeder en een vloeistof. Als deze met ekaar in aanraking komen vormt zich een balletje wat met een penseel wordt aangebracht op de natuurlijke nagel (al dan niet verlengd).

Acryl hard uit aan de lucht. Er dus in tegenstelling tot gel geen UV of LED lamp nodig. Ik werk de nagels wel af met een topgel. Deze moet wel uitharden in een UV of LED lamp.

Er is veel mogelijk met Acryl. Van heel naturel tot lang en uitbundig. Er zijn ook vele soorten color- en glitter acryl aanwezig in de salon die in de kunstnagels verwerkt kunnen worden.

 

Werkwijze van acrylnagels:

Na het desinfecteren van de handen worden de nagelriemen terug geduwd en eventuele losse velletjes verwijderd. De natuurlijke nagels worden ontvet en glansvrij gevijld zodat de acryl beter hecht. Er worden sjablonen aangebracht indien je een verlenging van uw nagel wenst. Met sjablonen worden de lengte en vorm tijdens het zetten van het product bepaald. Dan wordt er een primer aangebracht op de natuurlijke nagel om de acryl beter te laten hechten. Deze is niet schadelijk voor je nagels. Nu kan de acryl worden aangebracht. Na het uitharden (aan de lucht) worden de nagels in model gevijld. Wil jeeen french manicure (wit of gekleurde top) of een fading (uitlopende glitter), dan wordt deze aangebracht in de acryl en daarna  gevijld en  “geseald” met een glansgel. Een versteviging van de eigen nagels is de zelfde behandeling als hierboven beschreven, alleen worden dan de nagels dan niet verlengd.

 

 


Gelnagels


Gel is een kant en klaar product. Het is een stroperige substantie die uithard in een UV of LED lamp. Gel is iets flexibeler dan acryl en daarom uitermate geschikt voor mensen met dunne, zwakke nagels.

Net als bij acryl is er veel mogelijk qua kleur, glitters en lengte.

 

Werkwijze Gelnagels:

De werkwijze van gelnagels is nagenoeg het zelfde als bij acrylnagels.

 

Na het desinfecteren van dehanden worden de nagelriemen terug geduwd en eventuele losse velletjes verwijderd. De natuurlijke nagels worden ontvet en glansvrij gevijld zodat de gel beter hecht. Er worden sjablonen aangebracht indien je een verlenging van uw nagel wenst. Met sjablonen worden de lengte en vorm tijdens het zetten van het product bepaald. Dan wordt er een primer aangebracht op de natuurlijke nagel om de gel beter te laten hechten. Deze is niet schadelijk voor de nagels. Nu kan de gel worden aangebracht. Na het uitharden in de UV of LED lamp word de laklaag verwijderd en worden de nagels in model gevijld. Wil je een french manicure (wit of gekleurde top) of een fading (uitlopende glitter), dan wordt deze aangebracht in de gel en daarna  gevijld en  “geseald” met een glansgel. Een versteviging van de eigen nagels is de zelfde behandeling als hierboven beschreven, alleen worden dan de nagels dan niet verlengd.

 

 


Nabehandeling


Na 3 á 4 weken is het nodig om je nagels te laten nabehandelen. Door het groeien van de nagels zit de bolling en dus het evenwicht van de nagel niet meer in het midden en is de kans op breken of loslating van de acryl/gel groter geworden. Wacht dus niet te lang met het maken van je vervolgafspraak. Ook onstaat er een uitgroei en eventuele luchtdeeltjes na enkele weken.

 

Werkwijze Nabehandeling:

De handen worden gedesinfecteerd en eventuele nagellakresten worden verwijderd. De nagels worden tot de gewenste lengte gevijld. De bovenste laag, ongeveer 70- tot 80% (ook de french en/of nailart) van de gel/acryl worden weggevijd, evenals de luchtdeeltjes die kunnen zijn ontstaan tussen de gel/acryl en de natuurlijke nagel. Hierna wordt weer een nieuwe laag gel/acryl aangebracht om het evenwicht en de bolling weer te herstellen. Je kunt opnieuw kiezen voor naturel, french of nail art. Na het uitharden van de gel of acryl word de nagel in model gevijld. Als laatse wordt weer een glansgel aangebracht.